Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında düzenlenen ve iki gün sürecek olan Koordinasyon ve Bilgilendirme Toplantısı bugün Adana’da başladı.

Programın açılış konuşmaları sırasıyla Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan TEVKE ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Mehmet BAL tarafından gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarında projenin hedefleri, mesleki eğitimde sağlanan iyileştirmeler ve önümüzdeki sürecin planlamaları ele alındı. Ayrıca mesleki eğitimin iş dünyası ile olan iş birliğini artırarak gençlere yeni fırsatlar sunduğu da özellikle vurgulandı.​

Yarın, toplantının ikinci gününde iş gücü piyasasına yönelik destekleme programları, sosyal uyum faaliyetleri ve iletişim tanıtım stratejileri üzerine oturumlar düzenlenecek. Ayrıca, ev ziyaretleri ve sosyal uyum çalışmaları, projenin sahadaki etkilerinin paylaşılacağı önemli bir oturum olarak yer alacak.

Bu toplantı, mesleki eğitimin güçlendirilmesi, sosyal uyumun desteklenmesi ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasına yönelik stratejilerin geliştirilmesine katkı sağlayan önemli bir platform oldu. SEUP Projesi, Türkiye genelinde mesleki eğitimi daha kapsayıcı ve sürdürülebilir hale getirme hedefleri doğrultusunda somut adımlar atmaya devam edecek.