Meslekî ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi- II, 3. Yönlendirme Kurulu Toplantısı 05 Ekim Perşembe günü Ankara’da düzenlendi.

Toplantı, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, AB Türkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Laurent Guirkinger ve Alman Kalkınma Bankası (KfW) Portföy Yöneticisi Jana Preiss’in açılış konuşmalarıyla başladı. Bu önemli açılış konuşmaları, Türkiye’nin eğitim alanındaki ulusal ve uluslararası bağlamdaki yerini bir kez daha vurguladı.

Toplantının ana bölümünde, “SEUP II Sağlanan İlerlemeler” konulu bir sunum gerçekleştirildi. SEUP Proje Koordinatörü Osman Yalçın tarafından yapılan sunumda, SEUP II Projesi’nin bugüne kadar eğitimde sağladığı ilerlemeler ve kazanılan başarılar paylaşıldı. Sunumun ardından, katılımcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda genel değerlendirme yapıldı ve gelecekteki faaliyet planlamalarına yönelik görüşler alındı. Ayrıca, katılımcıların projeye dair merak ettikleri sorular da titizlikle yanıtlandı.

Toplantının ikinci oturumunda yapılan “SEUP II Gelecek 6 Aylık Planlamalar” sunumda ise  SEUP II Projesi’nin önümüzdeki altı ay içinde gerçekleştirmeyi planladığı faaliyetler ve hedefler katılımcılara ayrıntılı bir şekilde aktarıldı.