Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Avrupa Birliği Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) ve KfW iş birliğinde yürütülen “Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP)” kapsamında, 5-7 Haziran tarihlerinde Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde düzenlenen Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri yoğun bir ilgiye ev sahipliği yaptı.

Etkinliğin İlk Günü Açılış Konuşmaları ve İlham Dolu Etkinliklerle Geçti.

Etkinliğin ilk günü; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım SULTANOĞLU, Şanlıurfa Esnaf Sanatkârlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik BAKAY, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mehmet TAŞ, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Mustafa GÜNAY ve Şanlıurfa Valisi Hasan ŞILDAK’ın açılış konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından, mesleki ve teknik eğitim okulları, firmalar ve paydaş kurumlar tarafından açılan stantlar ziyaret edildi. GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘’Tişört Tasarımı Defilesi’’ ve Bozova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Teknoclan Takımı Robotları” gösterisi katılımcılarla buluştu. Gün, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Mustafa ÖKSÜZ’ün “Geleceğin Meslekleri” sunumu ile sona erdi.

Şanlıurfa’da Kariyer Günlerinin İkinci Günü Renkli ve İlham Verici Anlarla Sahne Oldu!

Etkinliğin ikinci gününde, stantlar sabahın erken saatlerinde açıldı ve ziyaretçilerle doldu. Şanlıurfa KOSGEB Müdürü İdris ERKEKSOY’un girişimcilik üzerine yaptığı konuşmalarla başlayan gün, Birecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘’Saç Bakım Uygulamaları’’ ve Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘’Robotik Gösterisi’’ ile devam etti. Eyyübiye Gençlik Merkezi’nin ‘’Halk Oyunları Performansı’’ büyük beğeni toplarken, öğleden sonra düzenlenen “Zıp Zap Kopi Kopana Drama Etkinliği’’ ve İsmail Nazif BAYRAKTAR Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘’Drama Gösterisi’’ de katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Günün sonunda, Gazeteci/Yazar Niyazi KOCADAĞ’ın yaptığı konuşma ve GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘’Dans Gösterisi’’ büyük ilgi gördü.

Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri ile Şanlıurfa’da İlham Dolu Üç Gün!

Üçüncü ve son gün, Akçakale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Çocukla Çocuk Ol Drama Etkinliğİ’’ ile başladı. Bahçelievler Saadet ÖZDEMİR Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘’Bahar Defilesi’’ ve BİST Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin ‘’Drama Gösterisi’’ katılımcıların beğenisini topladı. Etkinliğin sonunda, katılımcılara sertifikaları takdim edildi ve stant gezileri ile mesleki eğitim sahne performansları devam etti. Öğleden sonra yapılan kapanış töreniyle etkinlik sona erdi.

Bu üç günlük etkinlik, mesleki eğitim ve kariyer fırsatları konusunda farkındalık yaratmayı hedefledi ve gençlere ilham verici deneyimler sundu. Katılımcılar, geleceğin meslekleri hakkında bilgi edinme fırsatı bulurken, aynı zamanda yeteneklerini sergileme ve yeni beceriler öğrenme şansı yakaladılar.