Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Avrupa Birliği Mülteciler için Destek Programı (FRIT) finansal desteği ve KfW iş birliğinde yürütülen “Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında düzenlenen Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri, bugün Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde başladı.

Üç gün sürecek etkinliklerin ilk gününde, mesleki eğitim ve kariyer planlaması konularında katılımcılara ilham verici ve bilgilendirici birçok aktivite sunuldu. Şanlıurfa Valisi Hasan ŞILDAK, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Mustafa GÜNAY, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım SULTANOĞLU, Şanlıurfa Esnaf Sanatkârlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik BAKAY ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mehmet TAŞ açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Mesleki eğitimin önemine vurgu yapılan bu açılış konuşmalarında eğitimin gençler için taşıdığı değer üzerinde duruldu.

Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları, firmalar ve paydaş kurumlar tarafından kurulan stantlar gezildi ve çeşitli mesleki ve teknik eğitim performansları sergilendi.  Evliya Çelebi Güzel Sanatlar Lisesi korosu bir müzik performansı sundu ve GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘’Tişört Tasarımı Defilesi’’ büyük beğeni topladı. Günün ilham veren konuşmalarından biri de eğitimci ve yazar Abdulkadir AÇAR tarafından gerçekleştirildi. Öğrencilere girişimcilik ve meslek seçimleri konularında değerli bilgiler aktaran AÇAR, gençlerin hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini vurguladı. Bozova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknoclan Takımı’nın robotik gösterisi, teknolojiye ilgi duyan katılımcılar için unutulmaz bir deneyim sundu. Günün son etkinliğinde ise İş ve Meslek Danışmanı Mustafa ÖKSÜZ, “Geleceğin Meslekleri” konulu sunumu ile gelecekte önem kazanacak meslekler hakkında bilgi verdi.

Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri’nin ilk günü, gençlerin mesleki yönelimlerini belirlemelerine yardımcı olmayı amaçlayan çeşitli etkinliklerle tamamlandı.
Gençlerin iş dünyasıyla buluşup kariyer yolculuklarını şekillendirecekleri bu önemli etkinlik, 6-7 Haziran tarihlerinde Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde devam edecek.