Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) pilot okullarından biri olan Ankara Çamlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İlçe Kutlaması Programı gerçekleşti. 8 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen etkinliğe Altındağ Kaymakamı Cumali ATİLLA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan YILDIRIM ve çevre okullardan değerli okul müdürleri katılım sağladı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı, Okul Müdiresi Sultan Solmaz’ın konuşmasıyla devam etti. Ardından video gösterimlerinin yanı sıra günün anlam ve önemine dair şiir dinletileri ile özel gösteriler sahnelendi. Çamlık MTAL öğrencilerinin hazırladığı “İlk Türk Kadınları” ve “Dünya Kadınları” temalı gösteriler, programın öne çıkan anları arasında yer aldı.

Kız öğrencilerin başarılarıyla ünlü ilk Türk kadınlarını ve farklı kültürlerin yöresel kadınlarını canlandırdıkları dans ve müzik şovları katılımcıların büyük beğenisini topladı. Programın ardından Çamlık MTAL aşçılık bölümü öğrencilerinin yiyecek içecek ikramlarının sunulduğu etkinlikte tüm katılımcılar ve konuklar kokteyl alanında bir araya geldi. Etkinlik aile fotoğrafı çekimiyle sonlandı.