Okul Hakkında Bilgi :
Sezai Türkeş-Feyzi Akkaya tarafından yaptırılarak Millî Eğitim Bakanlığına bağışlanan okulumuz, 27 Eylül 1989’da SEZAİ TÜRKEŞ-FEYZİ AKKAYA ANADOLU TEKNİK LİSESİ adıyla resmî törenle eğitim-öğretime açılmıştır. Bir yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl süre ile mesleki ve teknik eğitim verilen okulumuzda 2009 yılına kadar; Elektrik bölümü, Elektronik bölümü, Bilgisayar (yazılım) bölümü, Makine bölümü, İnşaat (üst yapı) bölümü olmak üzere 5 bölümde eğitim vermiştir.
2005-2006 yılından itibaren mesleki eğitimdeki yeni yapılanma ile bölümler alanlara dönüştürülmüş olup okulumuzda Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, İnşaat Teknolojisi, Makine Teknolojisi alanlarında eğitim öğretim verilmeye başlanmıştı.
2007-2008 öğretim yılında ise aşağıdaki alanlarda ve alanlar kapsamında dallarda eğitim –öğretime başlanmıştır.
2009 yılında okulumuzun ismi Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Gebze STFA Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.
2009-2010 Eğitim Öğretim yılından itibaren Mesleki Açık öğretim Lisesi kapsamında Bilişim Teknolojileri ve İnşaat Teknolojileri Alanlarında hafta sonları yüz yüze eğitim verilmeye başlanmıştır.
Okulumuzun bünyesinde TAMEM (Türk- Alman Mesleki Eğitim Merkezi) projesi 1992 yılından bu yana endüstriyel mekanik alanında eğitim vermektedir. TAMEM öğrencileri haftada üç gün fabrikada iki gün okulumuzda Alman Devleti tarafından finanse edilen alman uzmanlar ve Türk teknik öğretmenlerce kurulan atölye ve laboratuvarlarda mesleki eğitim dersleri görerek üç yıl sonunda kalfa olarak mezun olurlar. Kalfalık belgesi alan öğrencilerden isteyenler, fark derslerini başarmak koşuluyla meslek lisesi mezunu olabilirler.
2002-2003 öğretim yılından itibaren ikili meslek eğitim programları yönergesinin yayımını takiben isim değiştirilmiş ve “İkili Mesleki Eğitim Merkezi” İ.M.E.M isminde eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir. Okulumuzda 8 idareci, 90 öğretmen, 1106 öğrenci ile tam gün karma eğitim yapılmaktadır.
Alanlar :
- Bilişim Teknolojileri
- Elektrik-Elektronik Teknolojisi
- Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri
- İnşaat Teknolojileri
- Makine Teknolojileri